Menu

schoolreis

bekijk album

 

We gingen in Pervijze op zoek naar sporen uit het verleden. We ontdekten heel wat: een uitkijktoren uit Wereldoorlog I, het oude station, de oude spoorweg, een gedenkteken voor oorlogsslachtoffers, … Plots bleek dat Alexander in een heel bekend huis woont, het ‘cellarhouse’. In de kelder van dat huis verzorgden Elsie en Mairi tijdens Wereldoorlog I de gewonde soldaten. Ze worden ook wel ‘de engelen van Pervijze genoemd. Het huis werd in de oorlog verwoest, maar de kelder is er nog steeds en we mochten er een kijkje gaan nemen. Wat zouden de muren hier interessante verhalen kunnen vertellen…

Achteraf werden we in de tuin nog op een drankje getrakteerd.


bekijk album

Beautiful content. Responsive.

Lorem Ipsum is simply dummy text.

Read More

 

Tijdens de lessen W.O. ontdekten we van alles over wonen. Om het thema af te sluiten, bouwden we zelf tenten in de weide. Hierbij kwam er meer te kijken dan eerst gedacht. We brachten zelf ons materiaal mee. Dan moesten we daarmee een stevige tent maken waar iedereen van ons groepje in kon. Zo zochten we naar goede manieren om de stokken aan elkaar te hechten. We slaagden daarin en hadden veel plezier!!


bekijk album

Fietsvaarigheid 


bekijk album

WO-thema MuZee in Oostend

Vrijdag 2 februari bezochten we als afsluit van ons WO-thema MuZee in Oostende.Daar maakten we kennis met verschillende soorten verf als acryl, olie- en waterverf. Na een interessante rondleiding met uitleg en spel konden we ons uitleven met de verf. Wij werden echte artiesten in spe!
bekijk album

Wat een techniek in de keuken 

Door het thema 'Wat een techniek in de keuken' heeft geen enkele keuken voor ons nog geheimen. We ontdekten enkele handige hulpmiddelen die werken met tandwielen of via het hefboomprincipe. We leerden ook heel wat keukengerei juist benoemen en maakten kennis met de eetgewoontes in andere landen. Als kers op te taart (of op de chocomousse) maakten we zelf heerlijke chocolademousse en zandkoekjes. Hierbij kregen woorden als 'au bain-marie' en 'eiwit tot sneeuw kloppen' echt betekenis. Gelukkig kwamen er enkele oma's en een mama om ons hierbij een handje te helpen. Dankjewel oma van Jari, oma van Nelle, oma van Louis, oma van Alizée en mama van Tulien!

bekijk album

Sint - Niklaaskerk in Diksmuide

Het derde en vierde leerjaar bezocht de Sint - Niklaaskerk in Diksmuide. Er vond daar een tentoonstelling plaats van standbeelden gemaakt uit wilgentakken.

bekijk album